Sunday, July 16, 2017

Terorism politic, terorism mediatic



Terorism politic, terorism mediatic
                     G. Iovan
   24 iunie 2017


Astăzi România este la răscruce de drumuri!
Este pentru prima dată/premieră națională în istoria post decembristă când un partid politic/o coaliție de guvernare prezintă alegătorilor români un Progrram de Guvernare, clar redactat, cu termene fără echivoc, orientat spre interesele Măriei Sale Poporul Român, interesele capitalului autohton!!! Mega-șocul, în fața acestei situații fără precedent, a fost și este extrem de greu de acceptat de păpușari și păpușile lor, societatea românească divizându-se/fracturându-se, practic, în două curente, vizibile cu ochiul liber și de un neavizat:

  • Coaliția de Guvernare care pleacă hotărâtă să pună în operă propriul Program de Guvernare. S-au alăturat/se alătură adevărații intelectuali ai României, Măria Sa Poporul Român care intuiesc/observă opreliștile de tot felul, puse în calea câștigătorilor alegerilor, în ducerea la bun sfârșit a angajamentelor electorale și care, pe fondul crizei guvernamentale provocate, își exprimă clar opinia de continuare și susținere a reformelor asumate prin Program de către Coalție (vezi sondajul efectuat de Avangarde și publicat în News Magazine, sâmbătă 24 iunie a.c.) și dă o lovitură de grație și o lecție usturătoare orchestratorilor din umbră și a celor la vedere, ce doresc îngroparea Programului de Guvernare;
  • Actualul Președinte al României, specialist în diversiuni de tot felul, apropiat și promotor al intereselor companiilor străine și ale păpușarilor, care vede, în criza provocată, o nouă oportunitate de readucere la guvernare a ideii profund nocive anume aceea a „guvernului meu” și de ducere la îndeplinire a scenariilor pitrocite de păpușari. Este secondat de restul partidelor politice ce întrevăd în această criză provocată o modalitate de a ajunge la guvernare alta decât votul popular și care, bine instruiți, se manifestă extrem de agresiv („...să tăiem capetele hidrei...” punctează noul președinte al PNL).

Previzibil, în această a doua tabără, îngroașă rândurile președintele-criminal Traian Băsescu (autor criminal al închiderii a peste 3 000 de școli, a peste 200 de spitale), Sorin Grindeanu, agentul din interior pentru subminarea Programului de Guvernare (probabil, deplasarea la Viena, spre exemplu, ar fi trebuit să aibă drept scop renegocierea redevențelor, plata restanțelor la buget a companiilor austriece etc. pentru a întregi sursele de finanțare ale Programului...), Victor Ponta, un oportunist și căutător al osului ce l-a pierdut dâdu-și demisia și provocând scoaterea PSD de la guvernare și, în sfârșit formatorii de opinie, falși intelectuali și mass-media care „scot pe piață” imaginare „noduri în papură” la Programul de Guvernare.
Au „pus umărul” și sindicatele care, redescoperind adevărata lor menire, nota bene!!!, și-au adus aminte să ceară drepturi salariale, de care n-au fost deloc interesate pe perioada președintelui-criminal Traian Băsescu și a „guvernului meu”!!!
  
Loviturile, prin învăluire, asupra Programului de Guvernare, au îmbrăcat forme neuzuale, aparent cu alte ținte, căutându-se, în lipsa unei argumentații logice credibile care să stea în picioare, o modalitate subversivă/mascată de atac, anume strada.
În asemenea condiții nu mai surprinde pe nimeni că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, departe de a fi curat ca lacrima, de al cărui nume este legat Programul de Guvernare, în ultima vreme, este des „scos la rampă”, după cum, foarte interesant, și al doilea lider al Coaliției, președintele Senatului, Călin Tăriceanu, nici el coală de hârtie, are aceiași soartă, vârf de lance fiind Antena 3 pe care, cu ceva timp în urmă, o apăra, de la tribuna Senatului, cu aplomb și eficiență, împotriva atacurilor furibunde ale sistemului!!

 Iată, așadar, echipa, căreia prezentându-i-se Programul de Guvernare, este chemată, prin contribuții constructive, să scoată România din situația critică în care se află.

Fac o mică digresiune pentru a vorbi, pe înțelesul tuturor, despre echipă.

Se dorește rezolvarea unei probleme de mare/mic interes. Se formează o echipă din 10 specialiști. Se cer soluții viabile. Un membru al echipei prezintă zece modalități de rezolvare. Se numește echipă atunci când un alt membru al acesteia ia cunoștință de cele zece propuneri, lasă la o parte nouă dintre ele care nu sunt așa de bune și laudă și dezvoltă cea de a zecea foarte bună propunere pentru rezolvarea problemei !!! Se numește non-echipă/căcănărie atunci când un alt membru al acesteia ia cunoștință de cele zece propuneri, nu-l interesează cele nouă foarte bune și atacă furibund pe a zecea care este, rog să rețineți, mai puțin bună!!!!!

Ce avem noi, în momentul de față, în România?

După modesta mea părere avem o non-echipă/căcănărie, formată din politicieni de vârf, ocupanți de înalte funcții administrative, mass-media, falși intelectuali componenți ai tuturor puterilor din stat, formatori de opinie, „mânați în luptă” de interese meschine, proprii, de partid, purtători de interese ale păpușarilor pentru câțiva țechini etc., etc., care luptă, pe viață și pe moarte, pentru desființarea Programului de Guvernare, preludiu al descătușării națiunii române, desfășurând în subterane și la suprafață un veritabil Terorism Politic și Mediatic!!!!

În aceste condiții, mai surprinde pe cineva faptul că pe Măria Sa Poporul Român care realizează cu claritate această bătaie de joc profund dăunătoare României (vezi sondajele recente), nu-l mai interesează partidele politice, președintele, componenții tuturor puterilor din stat decât în măsura în care promovează interesele României, așa cum pe americani îi interesează și apără Statele Unite, pe nemți îi interesează și apără Germania, pe francezi Franța, pe austrieci Austria etc., etc.?
 „Cine are urechi, să audă, cine are ochi, să vadă!”, până nu este prea târziu!

Exprimând plenar aceste puncte de vedere, este de datoria mea să prezint așteptările Măriei Sale Poporul Român (oare toți detractorii enumerati mai sus , au orbul găinilor?) care vede în Programul de Guvernare o oportunitate unică ce ar trebui valorificată de președintele Klaus Iohannis și partidele politice ca punct de plecare pentru  elaborarea unei Strategii Durabile de Dezvoltare a României!

Concret, ce ar trebui să facă președintele actual al României, dacă este întradevăr patriot, așa cum clamează ori de câte ori are ocazia, în loc de a se preocupa să ducă la bun sfâșit scenariile puse la cale de păpușari, să fie promotorul unor scenarii ascunse contraproductive mersului înainte al țării?

El ar trebui să fie nucleul în jurul căruia să coaguleze cei mai buni specialiști ai României, reprezentanți ai tuturor partidelor politice etc., să formeze deci o echipă cu sarcina elaborării unei Strategii Durabile de Dezvoltare a României, într-o perioadă de timp rezonabilă, pe care s-o însușească toate partidele politice, s-o semneze  și să aibă obligația de a o respecta și a o duce la bun sfârșit, indiferent de partidul ce câștigă alegerile, ea reprezentând baza pentru elaborarea Programelor Proprii fiecărui partid în parte!!!!!

Acum, însă, trebuie pus umărul, abordând constructiv Programul de Guvernare elaborat de PSD, și nu repudiat, negat și atacat din toate pozițiile, zădărnicind, în acest mod, încercarea de ridicare a României îngenunchiate!!!

Iată și câteva propuneri care, în modesta mea părere, și-ar putea găsi locul în Strategia Durabilă de Dezvoltare a României:

·       Program de irigații pentru România;
·       Abrogarea legii de vânzare a pământului arabil și a pădurilor corelat cu anularea tuturor retrocedărilor ilegale de proprietăți, pământ arabil, păduri etc.;
·       Interzicerea utilizării unor tehnologii nocive sănătății și distrugerii mediului ambiant la exploatarea de bogății naturale;
·       Renegocierea redevențelor pentru țitei și punerea pe baze reale, comparabile cu cele pe plan mondial, a redevențelor pentru exploatarea tuturor bogățiile naturale ale României;
·       Constituirea fondului special de dezvoltare;
·       Contractele încheiate din bani publici să fie transparente și să se interzică încheierea de acte adiționale ulterioare, având ca obiect mărirea de prețuri, decalarea de termene (excepție cauze de forță majoră, cum ar fi cutremure, inundații etc.);
·       Realizarea de laboratoare opozabile pentru controlul alimentelor, medicamentelor, tuturor produselor importate etc.;
·       Reabilitarea Institututului Cantacuzino și punerea bazelor de înființare de institute de cercetare cum ar fi în domeniul matematicii, medicinii, agriculturii, silviculturii etc.;
·       Construcția de autostrăzi;
·       Construcția de spitale;
·       Reabilitarea învățământului românesc pe baze reale, propice formării de cadre cu o înaltă pregătire profesională;
·       Punerea pe baze reale a Istoriei Naționale și impulsionarea cercetărilor arheologice. Lege drastică pentru protecția artefactelor și siturilor arheologice etc., etc.

Cârtitorii și denigratorii de neam, ar putea reproșa unui asemenea proiect de adoptare a unei Strategii Durabile de Dezvoltare a României, faptul că, în acest caz nu-și mai au rostul/își pierd din însemnătate Programele Proprii ale partidelor care câștigă alegerile!
Eu cred că Strategia Durabilă de Dezvoltare a României reprezintă cadrul în baza căruia se pot prezenta programe proprii care să se diferențieze, de la partid la partid, spre exemplu, prin număr de școli construite, spitale construite, laboratoare de control alimente, kilometrii de autostrăzi realizați etc. și la care să se adauge propuneri specifice, acordate cu filozofia proprie fiecărei formațiuni politice, avându-se clar în minte că, repet, pentru Măria Sa Poporul Român nu sunt importante partidele politice și membrii de partid atâta vreme cât își duc propriile interese în dauna intereselor naționale!

Ca membru al Partidului România, „țara mea de dor, țara mea de jale”, în rândul căruia activează Măria Sa Poprul Român, îmi doresc o țară care să se dezvolte, în care componenții ei să formeze o echipă unită, indestructibilă care să-i servească interesele acestuia!!!!

 Cum adică un american are voie să fie patriot, un evreu, un neamț sau francez sau austriac au voie să-și servească țara și interesele ei, iar noi, românii lucrăm cu înfrigurare să sclavizăm România, transformând-o într-un ținut al nimănui, într-o colonie, în plin secol XXI?

A venit timpul să ne unim și să ne punem întrebarea zilnic: ce am făcut eu pentru binele și dezvoltarera României?
Nu uitați, luptați pentru acest deziderat pentru a lăsa urmașilor o țară prosperă, civilizată și bogată, pentru că, parafrazând „România nu este a mea, nu este a voastră, ci a urmașilor și urmașilor voștri, în veacul veacurilor!”


1 comment: